Kawa od wielu wieków towarzyszy człowiekowi. Dziś dla większości z nas ciężko sobie wyobrazić poranek bez kawy i gazety, która delikatnie pobudzi i da nam energię na spędzenie reszty dnia w możliwie jak najlepszy sposób. Najgłębszy aromat można uzyskać tuż po zaparzeniu.

Jej unikalny smak to reakcja ponad 900 składników smakowych, które już po 15 minutach tracą swoje walory. Rodzajów kaw i sposobów jej zaparzania jest bardzo wiele, dzięki temu można pozwolić sobie na różnorodność i dobrać odpowiedni smak do humoru, pogody czy zapotrzebowania naszego organizmu. Z czym jednak kawa smakuje najlepiej?

Jak ją łączyć z przekąskami lub dodatkami, by poczuć jeszcze lepiej zawarty w niej sekretny smak? Przedstawiona infografika w prosty i bardzo przejrzysty sposób przedstawia jakie dodatki najlepiej smakują i podkreślają bukiet smakowy poszczególnych rodzajów kaw. Idealna infografika stworzona zarówno dla ekspertów od kaw, jak i dla osób, które od tego napoju wymagają trochę mniej. Stań się baristą i pozwól rozkoszować się kawą jeszcze mocniej.

dolcegusto
Źródło: https://www.dolce-gusto.pl/PL/Magazyn/Pages/flavour-map.aspx